2025. december 16. – 18:46 – Etelka, Aletta
[weather]

Egy vicceskedő tanonc az üveg helyett az ételbe szórta a fűszert, így született meg az olaszok kedvenc étele

A rizottó az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Krémes, selymes, mégis laktató étel, amelyet a világ minden táján előszeretettel készítenek. Első pillantásra talán emlékeztet a magyar rizses húsra, de íze, állaga és elkészítési módja egészen más. A titka a türelemben rejlik. A rizst lassan, folyamatos kevergetés mellett főzik, miközben apránként adják hozzá a levest, amíg el nem érik azt a krémes, enyhén ragacsos állagot, ami a rizottó védjegye. Az alapját mindig a rövid szemű rizs adja, a krémességet pedig a vaj, a sajt, valamint az ízlés szerint hozzáadott fűszerek, zöldségek, húsok vagy tenger gyümölcsei.

Tovább folytatódik a cikk

Oszd meg ismerőseiddel!